Lovačke zanimljivosti

 

Najgori lovački pas na svijetu?

Pas koji nije primjetio i nanjušio lisicu iza sebe dobio je epitet najgoreg lovačkog psa.
Sliku koja je oNajgori lovački pas na svijetu?bišla na svijet na kojoj "nesretni gonič" nije primjetio lisicu koja se šunja iza njega, napravio je prirodnjak i fotograf Mirsea Kostina iz Montreala u Kanadi.

"Pratim lisice već tri godine i ove godine je jedna lisica dobila četiri mladunčeta. Približio sam se jazbini kako bih ih uslikao, ali se 'mami' to nije dopalo, pogotovo jer se u tom trenutku začuo lavež lovačkih pasa", rekao je Kostina, prenosi lokalna štampa.

Gonič je pokušao da nađe jazbinu, ali je lisica pronašla njega...a da je on nije ni primjetio.

"Ovo je prvi put da sam se uvjerio u hrabrost lisice koja je bila spremna životom da brani svoje mlade. Do toga, srećom, nije došlo jer je pas nije nanjušio iako je bila iza njega".

  LOVAČKI psi u vlasništvu 37-godišnjeg Jamesa Harrisa malo su predoslovno shvatili svoju "lovačku" ulogu. Kako prenosi AFP, nastrijelili su svog vlasnika, kada je ovaj krenuo pokupiti uhvaćeni plijen.

Nesvakidašnji incident se tijekom vikenda dogodio u američkoj saveznoj državi Iowa. Harris je s prijateljima bio u lovu na fazane, a kada je jedan pogođeni fazan pao, Harris je odložio pušku i krenuo po njega.

Tada su njegovi psi nagazili na pušku kojoj se otkočio okidač te su nastrijelili svog vlasnika. Metak je završio u Harrisovoj lijevoj potkoljenici. Prva pomoć mu je pružena u lokalnom medicinskom centru, a potom je helikopterom prevezen u Gradsku bolnicu u Iowi.

 

Lovački psi za stjenice Ispis E-mail

NEW YORK - Radar i Taz su psi tragači. Nije nikakva novost da pse koriste kao tragače za stradalima ili drogom. No Radar i Taz su tragači za - stjenicama. Ovi istrenirani psi  traže kućne stjenice, male krvopije kojih se sjećaju naši djedovi iz vojske, a čiji broj se u zadnje vrijeme u SAD-u ponovno povećava, zahvaljujući ljudskom nemaru i lošoj gradnji objekata, osobito u hotelima i svratištima.

gal_dogs-3.jpg 

Advanced K9 Detectives iz New Yorka skupina je koja se bavi potragom za ovim malim ništarijama, a imaju šest izvježbanih pasa tragača. "Preplavljeni smo zahtjevima hotela i vlasnika stanova", "Teško nam je nositi se sa zahtjevima.", kaže Carl Massicott, začetnik ideje Advanced K9 Detectives. "Psi su vrhunska tehnologija. Naše životinje su 100% poštene i dresirane da rade za hranu i ljubav umjesto zarade", dodaje Massicott.

 Napušteno lane psi su pronašli kako tek rođeno i napušteno drhti i gladuje. Odmah su ga prihvatili kao svojeg. 

Stanovnici Chiddingfolda u Australiji s nevjericom promatraju kako 10 tjedana star jelen šeće u društvu Adriana Thompsona i njegovih 60 lovačkih pasa, piše australski News.

Napušteno lane čopor je pasa odmah prihvatilo kao svojeg, nakon što su ga ugledali u blizini Adrianove kuće kako drhti, ostavljeno odmah po rođenju.

Lane, nazvano Bam Bam, sada vjeruje da je i sam lovački pas, jer ga njegovi prijatelji tretiraju kao svojeg.

- Ljudi koji vide ovo društvo ostanu zaprepašteni – izjavio je Adrian.

Bam Bam je najsretniji kada ga vlasnici puste da se druži sa psima. Sada kad je već malo narastao, odgovara im i po veličini i smatra da su to njegova braća i sestre, tvrdi Adrian.

Nakon što su Bam Bama pronašli psi, za njega se brinuo 12-godišnji Tommy, Adrianov sin. Obitelj je prvo strahovala da Bam Bam neće preživjeti bez skrbi svoje majke. Međutim, uspjeli su ga othraniti i sada je neizostavni dio njihove obitelji.

  Lane, jelen

 









Labradori i lovački psi su kao stvoreni za ljude sportskog duha, koji će rado s njima trčati ili šetati se prirodom. No ako ste stalno izvan grada idealni ljubimci su pudlica, terijer ili čivava, koji dobro podnose putovanja, a zato što su lakši od osam kilograma, smiju se i prevoziti avionom.

Za sportske tipove ideali su lovački i izdržljivi psi



FOTO,  Upoznajte Harbura, psa s najdužim ušima na svijetu!